Engagerad kurator

Vi söker en kurator för 50 procents tjänst till vårt elevvårdsteam. I uppdraget ingår att leda utvecklingsarbetet i gruppen och att ha en helhetssyn över behoven i de olika deltagargrupperna. Du tar egna initiativ till förebyggande- och hälsofrämjande åtgärder. Vi lägger stor vikt vid det förebyggande arbetet. I det ingår att ha nära kontakt med lärare och deltagare för att bistå med hjälp och stöd i tidigt skede. När det behövs ska du vara en länk till andra stöd- och hjälpinsatser. 

ARBETSUPPGIFTER

Tjänsten innebär arbete med deltagare i förebyggande syfte eller vid speciella problemsituationer, stöd- och motivationssamtal med enskilda deltagare och att stödja deltagare som har särskilda behov p.g.a. fysiska, psykiska och/eller sociala svårigheter. Det är också viktigt att vara tillgänglig för rådgivning och konsultation för den pedagogiska personalen, att medverka i upprättande av förebyggande handlingsplaner samt att sköta kontakter med exempelvis Specialpedagogiska myndigheten. Vidare har du en aktiv roll gentemot skolans internatelever. I tjänsten möter du även deltagare som precis har börjat lära sig det svenska språket och som kan behöva särskild hjälp som nya i Sverige.

Vi söker dig som har socionomutbildning eller motsvarande beteendevetarexamen. Erfarenhet av arbete som skolkurator är meriterande. Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har förmåga att se möjligheter hos individen och har uthållighet i arbetet. Vi förutsätter att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

OM SKOLAN

Oskarshamns Folkhögskola ligger vackert på en höjd med utsikt över Oskarshamns centrala delar och över hamninloppet. Förutom folkhögskolan, med Växjö stift som huvudman, består verksamheten av en konferensanläggning, en restaurang, ett internatboende samt ett vandrarhem.

Vi har ett brett utbud av kurser och utbildningar med allmän kurs på grund- och gymnasienivå, musiklinje, kyrkomusikerutbildning, yrkesutbildning till pianotekniker, kyrkans grundkurs, seniorkurser och ett antal olika kurser i svenska för nyanlända. Våra deltagare är 18 år och uppåt.

FRÅGOR?

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta rektor Henrik Jardbring på 0491-76 81 01 eller via mejl: henrik.jardbring.osk@folkbildning.net

ANSÖKAN

Välkommen att mejla din ansökan med CV och personligt brev till: henrik.jardbring.osk@folkbildning.net

Sista ansökningsdag: 30 april.

Vi arbetar med en löpande rekrytering och intervjuer kan komma att genomföras under ansökningsperioden.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning i 6 månader kan komma att tillämpas.

2019-04-19T10:10:40+00:0019 april, 2019|