Lärarassistent med goda mattekunskaper sökes

Vill du jobba i en spännande folkhögskolemiljö? Vi behöver en resurs till Allmän kurs, grund- och gymnasienivå. Vi söker dig som kan stötta och coacha deltagare under studietiden och som kan vara en viktig resurs inom olika ämnen. Tjänsten ingår i ett arbetslag som har stort eget ansvar och stor frihet att utforma verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER

I arbetet ingår att vara resurs under lektionstid, och vi har särskilt behov av stöd inom ämnet matematik. En annan del i tjänsten är att leda studieverkstad, en schemalagd tid för självstudier då deltagarna erbjuds hjälp och stöd. I arbetet ingår även att leda lektioner utifrån instruktioner när lärare är frånvarande samt att planera aktiviteter, ta emot sjukanmälningar med mera.

ÄR DU RÄTT PERSON?

Vi ser assistentfunktionen som en viktig del i arbetslagets dagliga och långsiktiga arbete. Det finns stora möjligheter att utveckla arbetets innehåll tillsammans med arbetslaget. God människokännedom, samarbetsförmåga och vilja att se utvecklingspotential i alla kursdeltagare, är en förutsättning för det här jobbet. Du som söker har gärna erfarenhet av arbete inom skola. God kunskap i matematik, motsvarande gymnasienivå, är nödvändigt.

OMFATTNING

Den aktuella tjänsten är en ferietjänst på 80 procent, vilket innebär att arbetsåret följder det som lärarna har. (Det är alltså inte en semestertjänst.) På Allmän kurs är deltagarna 18 år och äldre och studerar för att komplettera sin grundskole- och/eller gymnasieutbildning. Undervisningsgrupperna är relativt små och studieomdömen sätts istället för betyg.

OM SKOLAN

Oskarshamns Folkhögskola ligger vackert på en höjd med utsikt över Oskarshamns centrala delar och över hamninloppet. Förutom folkhögskolan, med Växjö stift som huvudman, består verksamheten av en konferensanläggning, en restaurang, ett internatboende samt ett vandrarhem.

TILLSVIDAREANSTÄLLNING

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde i slutet av augusti eller så snart det är möjligt. Provanställning i 6 månader tillämpas.

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag är 9/8.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta oss. Det är dock semestertider och vi har begränsade möjligheter att svara.


Maria Bergqvist,
arbetslagsledare

Lotta Lindqvist,
biträdande rektor

tel: 0491-76 81 03 eller mejl: lotta.lindqvist.osk@folkbildning.net

Facklig företrädare: David Unger tel. 072-523 55 18

Mejla din ansökan med CV och personligt brev till lotta.lindqvist.osk@folkbildning.net
Märk ansökan med ”Lärarassistent”.
2019-06-12T11:04:04+01:0017 april, 2019|