Resurspedagog med goda mattekunskaper sökes

Vill du jobba i en spännande folkhögskolemiljö? Vi behöver en pedagogisk resurs till Allmän kurs, grund- och gymnasienivå. Vi söker dig som kan stötta och coacha deltagare under studietiden och som kan vara en viktig resurs inom olika ämnen. Tjänsten ingår i ett arbetslag som har stort eget ansvar och stor frihet att utforma verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER

I arbetet ingår att vara resurs under lektionstid, och vi har särskilt behov av stöd inom ämnet matematik. En annan del i tjänsten är att leda studieverkstad, en schemalagd tid för självstudier då deltagarna erbjuds hjälp och stöd. I arbetet ingår även att leda lektioner utifrån instruktioner när lärare är frånvarande samt att planera aktiviteter, ta emot sjukanmälningar med mera.

ÄR DU RÄTT PERSON?

Vi ser resursfunktionen som en viktig del i arbetslagets dagliga och långsiktiga arbete. Det finns stora möjligheter att utveckla arbetets innehåll tillsammans med arbetslaget. God människokännedom, samarbetsförmåga och vilja att se utvecklingspotential i alla kursdeltagare, är en förutsättning för det här jobbet. Du som söker kan vara lärare eller ha erfarenhet av arbete inom skola. God kunskap i matematik, motsvarande gymnasienivå, är nödvändigt.

OMFATTNING

Den aktuella tjänsten är en ferietjänst på 80 procent. Omfattningen kan diskuteras utifrån dina kompetenser. Det finns till exempel möjlighet att ha undervisning på våra Seniorkurser och på det sättet utöka tjänsten.
På Allmän kurs är deltagarna 18 år och äldre och studerar för att komplettera sin grundskole- och/eller gymnasieutbildning. Undervisningsgrupperna är relativt små och studieomdömen sätts istället för betyg. På Seniorkurserna undervisar lärarna i vitt skilda ämnen, utifrån kompetens och deltagarnas intresse.

OM SKOLAN

Oskarshamns Folkhögskola ligger vackert på en höjd med utsikt över Oskarshamns centrala delar och över hamninloppet. Förutom folkhögskolan, med Växjö stift som huvudman, består verksamheten av en konferensanläggning, en restaurang, ett internatboende samt ett vandrarhem.

TILLSVIDAREANSTÄLLNING

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde 2019-08-12. Provanställning i 6 månader tillämpas.

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag är 5 maj.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta oss:


Maria Bergqvist,
arbetslagsledare

Lotta Lindqvist,
biträdande rektor

tel: 0491-76 81 03 eller mejl: lotta.lindqvist.osk@folkbildning.net

Facklig företrädare: David Unger tel. 072-523 55 18

Mejla din ansökan med CV och personligt brev till lotta.lindqvist.osk@folkbildning.net
Märk ansökan med ”Resurspedagog”.
2019-04-17T15:42:47+00:0017 april, 2019|