Loading...
Allmän kurs – grund2019-09-13T10:07:35+01:00

ALLMÄN KURS – GRUND

Allmän kurs – Grund är för dig som saknar en fullständig grundskoleutbildning. Du får hjälp med att utveckla din studievana och möjlighet att komplettera det som krävs för att gå vidare på gymnasienivå. 

På Allmän kurs – Grund gör du färdigt din grundskoleutbildning. Här kan man starta på olika nivåer beroende på hur länge man studerat tidigare. Varje deltagare har en mentor som hjälper till med studieplanering och följer upp hur det går.

EXTRA SVENSKA

Ämnena på grundnivå är svenska, samhällskunskap, engelska, matematik och samhällsorientering (SO). Utöver det har alla ämnet hälsa en lektion i veckan och tid för läsning och grundläggande datakunskap i schemat. På grundnivå satsar vi mycket på svenska vilket ger dig med svenska som andraspråk chans att utveckla språket snabbare.

SMÅ GRUPPER

Hos oss sker studierna i en lugn miljö och i små grupper. Vi har en lärarassistent som kan ge extra hjälp och även en kurator som kan ge stöd för att få studiegången att fungera. Skolan anordnar regelbundet olika aktiviteter som temadagar, utflykter och studiebesök.

ANSÖK

Sista ansökningsdatum för vårterminen 2020: 1/12 2019

Hör av dig om du undrar något eller vill göra ett studiebesök hos oss. Vi tar gärna emot dig för samtal och rundvandring på skolan. Om du vill kan du även följa undervisningen under någon eller några dagar.

Maria Bergqvist 
Utbildningsledare
0491- 76 81 08, 072-540 11 62
maria.bergqvist.osk@folkbildning.net