Musiklinjen2019-06-17T13:01:05+01:00

MUSIKLINJEN

Att studera musik på folkhögskola kan kanske låta som en dröm. Vakna, öva, äta frukost, öva, lektion, fika, repa, lektion, lunch, lektion, öva, repa, kvällsmat, jamma! Så kan en helt vanlig dag se ut. Välkommen till Musiklinjen på Oskarshamns Folkhögskola!

Musiklinjen är till för dig som vill utveckla din musikalitet och ditt musikerskap tillsammans med andra människor som alla brinner för musik. Genom enskilda instrumentlektioner, ensemblespel, teori och gehör och mer därtill vill vi ge dig en hållbar grund att stå på i ett framtida liv som musiker, musiklärare, kompositör, kyrkomusiker, pianotekniker eller kanske bara med en stor passion för att musicera!

HANTVERK OCH SÄRART

De flesta av musiklinjens lärare finns tillgängliga på skolan och vi strävar efter att undervisningen ska vara så kontinuerlig och regelbunden som möjligt. Vi vill också ge en bra balans mellan att utveckla det musikaliska hantverket och varje enskild deltagare möjlighet att odla sin särart.

Varje år ser vi att många av våra deltagare väljer att fortsätta sina musikstudier vid någon av landets musikhögskolor eller andra musikhögskolor runtom i Europa. Om du vill söka vidare till högre musikutbildning ger vi dig stora möjligheter att vara väl förberedd inför musikhögskolans antagningsprov.

Du har goda möjligheter att få framträda med din musik vid konserter på skolan likväl som konserter i Oskarshamn och Kalmar med omnejd. Musiklinjen är i grunden 2-årig men man kan även välja att gå ett år. För bästa studieresultat rekommenderar vi två år.

LÄS MER OM DE INRIKTNINGAR VI HAR ATT ERBJUDA:

ANSÖK

Ansökningsprov: enligt överenskommelse.

Beskrivning av antagningsprov

Klicka här.

Antagningskriterier för musiklinjerna

LADDA NED

Exempel på teoriprov för musiklinjerna och stråklinjen

LADDA NED

Exempel på gehörsprov för musiklinjerna och stråklinjen

Ann Sundkvist
Skoladministratör