Musikalisk resa till Finland

Sopranen Noora Karhuluoma och pianisten Ida Andersson tar publiken på en musikalisk resa till Finland. Välkommen på denna och fler konserter på Oskarshamns Folkhögskola under läsåret.

Det är gratis att gå på folkhögskolans konserter och alla är välkomna. Under Event här på hemsidan kommer löpande information om planerade konserter och andra evenemang.
Konserten ”Dunkla örter – Den finska musikskatten” har fått nytt datum på grund av sjukdom. Onsdagen den 26 januari är det dags, klockan 17 i Ceciliakapellet.  Duon bjuder på en konsert med finsk musik från 1700-talet till nutid och berättar om Finlands historia. Musik av J. Sibelius, K. Saariaho och L. Madetoja.
Duo Karhuluoma-Andersson har sedan 2016 framfört lied- och operaprogram över hela Sverige, Danmark och Finland och fångat publiken med sina stämningsfulla konserter. Under 2021 har duon mottagit bidrag från Kulturfonden för Sverige och Finland, Kulturrådet, Kungliga Musikaliska Akademien (KMA) och Kulturministeriet/Slots- og kulturstyrelsen