Vill du jobba på Allmän kurs?

Oskarshamns Folkhögskola behöver en lärare i svenska och engelska på heltid till Allmän kurs inför läsåret 2020-2021.

Du som söker är gymnasielärare (eller folkhögskolelärare) i svenska och engelska. Det är en merit om du även är utbildad lärare i svenska som andraspråk. På Allmän kurs möter alla lärare deltagare både på grundskole- och gymnasienivå.

Deltagarna studerar utifrån en individuell studieplan och det kan gå olika fort, både mellan individer och för samma individ i olika ämnen. För våra lärare innebär det att man kan ha deltagare på olika nivå i samma grupp. Alla lärare på Allmän kurs är mentorer.

DELTAGARE 18 ÅR OCH UPPÅT

På Allmän kurs är deltagarna 18 år och uppåt och studerar för att komplettera sin grundskole- och/eller gymnasieutbildning. Undervisningsgrupperna är relativt små och studieomdömen sätts istället för betyg. Vi har en stor frihet att själva utforma våra utbildningar, så du behöver ha många idéer och förmåga att genomföra dem i praktiken. God människokännedom, samarbetsförmåga och vilja att se utvecklingspotential i alla kursdeltagare, är en förutsättning för ett gott resultat.

BRED VERKSAMHET

Oskarshamns Folkhögskola ligger vackert på en höjd med utsikt över Oskarshamns centrala delar och över hamninloppet. Förutom folkhögskolan, med Växjö stift som huvudman, består verksamheten av en konferensanläggning, en restaurang, ett internatboende samt ett vandrarhem.

Tjänsten är en visstidsanställning under ett läsår i form av ferietjänst med startdatum 2020-08-10. Det kan finnas möjlighet till förlängning.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta oss!

Kontaktpersoner

Lotta Lindqvist, bitr. rektor
lotta.lindqvist.osk@folkbildning.net
0491-768103

Maria Bergqvist, arbetslagsledare Allmän kurs
maria.bergqvist.osk@folkbildning.net
0491-768 108

Sök jobbet senast: 24 maj 2020
Ange referens “Lärare svenska/engelska”

Du skickar din ansökan med CV och personligt brev via mejl till: lotta.lindqvist.osk@folkbildning.net

Löpande rekrytering: ansökningar bearbetas löpande och intervjuprocessen påbörjas så snart som möjligt

Vi undanber oss erbjudande om annonsering av tjänsten.