Vill du jobba i en spännande folkhögskolemiljö?

Vi behöver en resurs till Allmän kurs, grund- och gymnasienivå. Vi söker dig som kan stötta och coacha deltagare under studietiden och som kan vara en viktig resurs inom olika ämnen. Tjänsten ingår i ett arbetslag som har stort eget ansvar och stor frihet att utforma verksamheten. OBS! Snabb rekrytering.

I arbetet som lärarassistent ingår att vara resurs under lektionstid, och vi har särskilt behov av stöd inom ämnet matematik. En annan del i tjänsten är att leda studieverkstad, en schemalagd tid för självstudier då deltagarna erbjuds hjälp och stöd. I arbetet ingår även att leda lektioner utifrån instruktioner när lärare är frånvarande samt att planera aktiviteter, ta emot sjukanmälningar med mera.

ÄR DU RÄTT PERSON?

Vi ser assistentfunktionen som en viktig del i arbetslagets dagliga och långsiktiga arbete. Det finns stora möjligheter att utveckla arbetets innehåll tillsammans med arbetslaget. God människokännedom, samarbetsförmåga och vilja att se utvecklingspotential i alla kursdeltagare, är en förutsättning för det här jobbet. Du som söker har gärna erfarenhet av arbete inom skola. God kunskap i matematik, motsvarande gymnasienivå, är nödvändigt.

OMFATTNING

Den aktuella tjänsten är en ferietjänst på 75 procent, vilket innebär att arbetsåret följer det som lärarna har (med t.ex jullov). I tid motsvarar det 33 timmar per vecka fördelat över måndag till fredag. På Allmän kurs är deltagarna 18 år och äldre och studerar för att komplettera sin grundskole- och/eller gymnasieutbildning. Undervisningsgrupperna är relativt små och studieomdömen sätts istället för betyg.

Tjänsten är en visstidsanställning med tillträde 10 augusti. Anställningstid till och med 31/12, med stora chanser till förlängning. Eventuellt finns det senare möjlighet att vi kan erbjuda tillsvidareanställning.

OM SKOLAN

Oskarshamns Folkhögskola ligger vackert på en höjd med utsikt över Oskarshamns centrala delar och över hamninloppet. Förutom folkhögskolan, med Växjö stift som huvudman, består verksamheten av en konferensanläggning, en restaurang, ett internatboende samt ett vandrarhem.

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag är 7/6.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta oss.


Maria Bergqvist, 
arbetslagsledare

Tel: 0491-76 81 08 maria.bergqvist.osk@folkbildning.net


Lotta Lindqvist, 
biträdande rektor

tel: 0491-76 81 03 eller mejl: lotta.lindqvist.osk@folkbildning.net

Mejla din ansökan med CV och personligt brev till lotta.lindqvist.osk@folkbildning.net

Märk ansökan med ”Lärarassistent”.