Oskarshamns folkhögskola söker lärare i jazzpiano 75% – tjänsten är tillsatt

Fokus i tjänsten ligger på undervisning i jazzpiano, ensemble och jazzteori. Även andra ämnen kan ingå, beroende på din övriga kompetens.

Deltidstjänst med provanställning. I tjänsten ingår tjänstgöring vid folkhögskolans sommarkurser. Tjänstgöring på helger och kvällstid kan förekomma i samband med projekt och konserter.

Vi söker dig som:

  • Kan undervisa i jazzpiano.
  • Kan undervisa såväl enskilt som i grupp eller klass.
  • Har en bredd i ditt musikaliska kunnande.
  • Förstår och kan hantera lärarrollens socialpedagogiska delar, t.ex. mentorsskap.
  • Är van att samarbeta i större och mindre konstellationer.

Oskarshamns folkhögskola har flera olika musikutbildningar med kapacitet för ca 80 kursdeltagare. Lärarna på dessa utbildningar bildar ett gemensamt arbetslag om 10 personer som är fast anställda. Till detta kommer några timlärare. Delar av undervisningen sker linjeöverskridande vilket gör att alla lärare möter kursdeltagare från olika linjer.

Det löpande arbetet leds av utbildningsledaren och din chef kommer att vara skolans rektor. Att undervisa här innebär att du förutom dina egna lektioner förväntas vara en del av det gemensamma arbetet med ansökningar, marknadsföring, konsertverksamhet och utvecklingsarbete. Schemabrytande händelser som temadagar, resor eller friluftsdagar är en del av ditt arbete.

Tjänsten är en tillsvidareanställning i form av ferietjänst med startdatum 2022-08-11.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta oss!

Karin Öhman

Utbildningsledare musik och kyrkomusik

karin.ohman@ofhsk.se 

0491-768111

Paulin Broman

Lärare jazzsång

paulin.broman@ofhsk.se

Ansökan med personligt brev och CV mejlas till:

karin.ohman@ofhsk.se (märk ansökan med ”lärare jazzpiano”)

Rekryteringen genomförs löpande.

Oskarshamns folkhögskola är en stiftelse och verksamheten har Växjö stift som huvudman. Här finns bl.a. Allmän linje med olika inriktningar, Musiklinje, Förberedande kyrkomusikerutbildning, Kyrkomusikerutbildning på heltid, deltid och distans, Undersköterskeutbildning, Kyrkans grundkurs och Seniorkurser. Skolan har en offentlig lunchrestaurang, en omfattande konferensverksamhet och vandrarhem. Totalt finns ca 40 anställda. I Oskarshamns finns kulturskola, estetgymnasium, jazz- och kammarmusikförening och Länsmusiken med bl a den professionella stråkorkestern Camerata Nordica.