Vill du undervisa i svenska och på seniorkurs?

Oskarshamns Folkhögskola söker en lärare i svenska på gymnasienivå till vårterminen 2022. Tjänsten innehåller även undervisning i ämnen enligt överenskommelse på skolans seniorkurser.

Du som söker är gymnasielärare, alternativt folkhögskolelärare, i svenska. Tjänsten omfattar 70 procent med undervisning på Allmän kurs och utöver det undervisning i två seniorkurser.

DELTAGARE 18 ÅR OCH UPPÅT

På Allmän kurs är deltagarna 18 år och uppåt och studerar för att komplettera sin grundskole- och/eller gymnasieutbildning. Vi har även undersköterskeutbildning inom Allmän kurs som motsvarar Skolverkets nationella yrkespaket med kurser från vård- och omsorgsprogrammet utformat för arbete som undersköterska.

Seniorkurserna vänder sig till daglediga som är 50+. Under vårterminen blir det två grupper som har samma innehåll. Lärarna undervisar i båda grupperna. Inriktningen är allmänbildning, aktuella ämnen och delaktighet i form av till exempel diskussioner. Här kan lärarna ta ut svängarna och skapa intressanta teman.

PEDAGOGISK FRIHET

God människokännedom, samarbetsförmåga och vilja att se utvecklingspotential i alla kursdeltagare är grundläggande förutsättningar för arbetet hos oss. Vi har stor pedagogisk frihet och alla lärare är delaktiga i att planera och utveckla verksamheten. I detta ingår uppföljning och utvärdering.

SKOLA MED KONFERENSANLÄGGNING

Oskarshamns Folkhögskola ligger vackert på en höjd med utsikt över Oskarshamns centrala delar och över hamninloppet. Förutom folkhögskolan, med Växjö stift som huvudman, består verksamheten av en konferensanläggning, en restaurang och ett internatboende.

Tjänsten är en visstidsanställning under en termin i form av ferietjänst med startdatum 2022-01-01.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta oss!

Kontaktpersoner

Lotta Lindqvist, bitr. rektor
lotta.lindqvist@ofhsk.se
0491-768103

Maria Bergqvist, arbetslagsledare Allmän kurs
maria.bergqvist@ofhsk.se
0491-768 108

Sök jobbet senast: 30/11
Ange referens ”Lärare svenska”

Du skickar din ansökan med CV och personligt brev via mejl till: lotta.lindqvist@ofhsk.se

Övrigt

Vi undanber oss erbjudande om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.