ALLMÄN KURS – UNDERSKÖTERSKA

Behovet av duktiga och kunniga undersköterskor ökar ständigt i vårt samhälle.

Vill du förändra ditt liv och ha en möjlighet att kunna påverka och känna meningsfullhet i ditt arbete varje dag? Har du empati och vill göra skillnad? Då har vi utbildningen för dig.

Under två år varvas teori med praktik och du läser kurser inom många spännande områden, exempelvis psykologi, psykiatri, omvårdnad och funktionsvariationer.

Här möter du och lär känna blivande kollegor samtidigt som du utvecklas som person i en fantastisk miljö.

Hos oss kan du läsa det nationella  yrkespaketet till undersköterska.

Utbildningen motsvarar Skolverkets nationella yrkespaket med kurser från vård- och omsorgsprogrammet, som är utformat för att arbeta som undersköterska. Utbildningen omfattar två år. På Allmän kurs på folkhögskola utfärdas behörigheter i de kurser som deltagaren genomfört med godkänt resultat. Samma krav för godkänt gäller som inom den reguljära gymnasieskolan. Intyg utfärdas när utbildningen är klar. 

YRKESPAKETET

Anatomi och fysiologi 1 50
Anatomi och fysiologi 2 50
Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1 100
Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 2 100
Gerontologi och geriatrik 100
Hälso- och sjukvård 1 100
Hälso- och sjukvård 2 100
Omvårdnad 1 100
Omvårdnad 2 100
Psykiatri 1 100
Psykiatri 2 100
Psykologi 1 50
Social omsorg 1 100
Social omsorg 2 100
Vård-  och omsorg specialisering 100
Svenska 1 eller SVA 1 100
Samhällskunskap 1a1 50

Alla är välkomna att söka till oss, men utbildningen genomförs i samverkan med Oskarshamns kommun och Arbetsförmedlingen då undersköterska är ett bristyrke. I utbildningen ingår praktik inom Oskarshamns kommun. Utbildningen är studiemedelsberättigad.

Som undersköterska med inriktning mot äldreomsorgen kan du få ett meningsfull yrkesliv. Du kommer att möta människor i behov av god omvårdnad och vara med att skapa en trygg och meningsfylld tillvaro för dem.

En allt större del av befolkningen är äldre och vårdbehovet i samhället väntas öka. Efterfrågan på utbildad personal inom äldreomsorgen blir därmed större och fler undersköterskor behövs vid både kommunala och privata särskilda boenden samt hemtjänst.

Undersköterskeutbildningen är en snabb väg till ett nytt yrke. Du får studera och utvecklas tillsammans med dina kurskamrater.

ANSÖK

Om det är problem att göra ansökan eller om du behöver hjälp av annan anledning går det bra att kontakta skolan via telefon eller mejl.

Tel: 0491-76 81 17

Mejl: info@ofhsk.se

Om du mejlar, skriv namn, telefonnummer och vilken utbildning du vill söka till så kontaktar vi dig.

Ansökan inför höstterminen 2022 är öppen. Ansök via knappen här på sidan.

Antagningsvillkor: Godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskap. Bifoga betygskopior när du gör ansökan. 

Kursen har ett begränsat antal platser.

Ansökningsförfarandet

  • Du fyller i ansökan som finns här på hemsidan och bifogar kopior på betyg från SFI, grundskolan, gymnasieskolan och eventuell utländsk examen eller motsvarande.
  • Skolan bekräftar att ansökan inkommit och bokar tid för samtal.
  • Besked om antagning, reservplats eller avslag skickas till alla sökande.

Undervisningen på folkhögskola är kostnadsfri. Men det finns avgifter som måste betalas. Även undervisningsmaterial kan innebära en kostnad. Läs mer HÄR.

Hör av dig om du undrar något eller vill göra ett studiebesök hos oss. Vi tar gärna emot dig för samtal och rundvandring på skolan. Om du vill kan du även följa undervisningen under någon eller några dagar.

Åsa Högö
Tf. utbildningsledare
072-540 14 34
asa.hogo@ofhsk.se
Växel: 0491- 76 81 00