Arabiska – nybörjarnivå2019-11-12T11:16:11+01:00

ARABISKA – NYBÖRJARNIVÅ

Under vårterminen 2020 erbjuder vi två nybörjarkurser i vardagsarabiska. Kursen är till för dig som vill kunna uttrycka dig på arabiska och förstå enkel arabiska. Det kan vara att kunna presentera sig eller att kunna fråga om vägen.

Kursen ska ge dig kunskaper i arabiska motsvarande nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. Konkret innebär detta bland annat att kunna presentera sig själv, fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar tydligt. Kursen kräver inga förkunskaper i arabiska.

KURSINNEHÅLL

På kursen får du lära dig:

  • vanligt förekommande ord och enkla fraser
  • att berätta om dig och ditt sammanhang
  • att kunna ställa frågor och förstå svar på grundläggande nivå
  • enklare grammatik
  • tala och skriva på arabiska om vardagliga ämnen
  • kultur och samhällsliv i aktuella geografiska områden

UPPLÄGG OCH LÄRARE

Undervisningen utgår ifrån svenska. Allt eftersom blir det mer kommunikation på arabiska. Kursen innehåller gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka upplägg och kursinnehåll.  Läraren tipsar om frivilliga hemuppgifter och egna sätt att öva mellan gångerna.

Lärare på kursen är Anas Awad som har arabiska som modersmål och samtidigt talar flytande svenska. Han har flera års erfarenhet som lärare på Oskarshamns Folkhögskola, framför allt som lärare i svenska för utrikesfödda. Han har en akademisk utbildning inom juridik från Syrien.

Vi använder relevant kursmaterial som innehåller övningar i olika språkfärdigheter. Information om kurslitteratur följer med kallelsen till kursen.

Kursen pågår vecka 3-18. Du väljer mellan tisdagar eller torsdagar.

Om en kurs får för få deltagare kan den komma att ställas in.

ANMÄLAN TILL VT 2020

Använd knappen och gör din anmälan digitalt. I formulären väljer du mellan tiderna:
Tisdagar 17.00-19.30 eller
Torsdagar 17.00-19.30

Sista anmälningsdag: 6/12 2019

Kurs 1: Tisdagar kl. 17.00-19:30
Kurs 2: Torsdagar kl. 17.00-19.30

Kurserna startar vecka 3 och pågår till och med vecka 18. Inga uppehåll för lov.

Undervisningen är kostnadsfri. Du betalar en bekräftelseavgift på 800 kronor (den bekostar visst kursmaterial, administrativa omkostnader samt fika vid varje tillfälle i form av kaffe/te och frukt). Kostnad för eventuell kursbok kan tillkomma.

Anas Awad
Utbildningsledare
Tel: 0491-76 81 26
anas.awad.osk@folkbildning.net