Loading...
Inriktning Klassisk Gitarr2019-06-13T12:33:51+01:00

INRIKTNING KLASSISK GITARR

Utbildningen är förberedande för högre studier i klassisk gitarr vid musikhögskola, men den är också en möjlighet för dig som vill fördjupa dig i klassiskt gitarrspel. Ditt instrument och ensemblespelet är de delar av musiklinjens innehåll vi lägger störst vikt vid.

Du har 50 minuter enskild lektion per vecka. Utöver detta har du också 60 minuter gemensam lektion. Undervisningen ger dig en gedigen utbildning i instrumentaltekniska moment såsom flödesträning, tonbildning, vänsterhandsteknik och koordination. Du utvecklar även din repertoar och förmåga till interpretation.

GITARRENSEMBLE

Ensemblespelet är en viktig del av musiklinjens innehåll. Du ingår i skolans gitarrensemble, men du kan också vara med i andra kammarmusikaliska sammanhang tillsammans med den klassiska och stråkinriktningen. Ensembleundervisningens fokus ligger på samspel och musikalisk flexibilitet. Utöver undervisningen finns det rikliga möjligheter att sätta ihop egna konstellationer och repetera i skolans ensemblelokaler.

HUVUDLÄRARE I KLASSISK GITARR

Din lärare i klassisk gitarr heter Eric Lammers och han har stor erfarenhet som professionell musiker nationellt och internationellt. Du kan hitta Eric på hans hemsida www.ericlammers.se.

ANSÖK

Eric Lammers
076-320 15 17
eric.lammers.osk@folkbildning.net

Olof Lövmo 
Utbildningsledare
070-686 35 82, 0491-76 81 20
olof.lovmo.osk@folkbildning.net