SENIORKURS DISTANS

Våren 2021 erbjuder vi en seniorkurs på distans under 15 veckor. Du möter fyra olika lärare som undervisar utifrån sina kunskapsområden. Kursen är helt och hållet digital och har inga fysiska träffar, undervisningsplattformen är Google classroom.

Våra vanliga seniorkurser är pausade våren 2021 på grund av pandemin och de restriktioner som finns. Istället genomför vi en digital kurs där du är med hemifrån och har lektioner.

Kursinnehållet är av allmänbildande karaktär och spänner över ett vitt fält. Lektionerna äger rum i Google classroom vid fyra tillfällen per vecka, utöver det kan du behöva förbereda dig genom att till exempel se en film eller läsa några texter. Målet med kursen är att du ska utvidga din allmänbildning och stärka din förmåga att kommunicera via en digital plattform.

ÄMNESOMRÅDEN

Några av ämnesområdena:
Framtidens proteiner? Om ärt- och baljväxter
Humor – en rolig historia
Matematiken bakom spel och lotter
Dagens och framtidens energikällor, vilka är de?
Historia: personer och händelser genom tiden
Mytologi och legender 
Palmemordet
De tre världsreligionerna för vilka Jerusalem är en helig plats

Lärare är Elenor Håkansson, Emma Olsson, Olof Lövmo samt gästlärare.

DIGITALT

Kursstart sker under vecka 2. Sista kursveckan är vecka 17. (vecka 8 är lov och vecka 14 är det uppehåll)

Det är viktigt att du är beredd på att delta digitalt och att du har egen teknisk utrustning hemma. Det kan vara en dator eller surfplatta. Undervisningsplattformen som används  är Google classroom.

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Om du har frågor om ansökan, kontakta vår skoladministratör Ann Sundkvist:
0491-76 81 17
info@oskarshamnsfolkhogskola.se

Ansök senast 13 dec

Kursen pågår vecka 2 till och med vecka 17 2021.

Lektionstider:
Måndagar 10.30-11.00
Onsdagar: 13.30-15.00 och 15.20-17.10
Fredagar: 8.30-10.00

Varje pass har tio minuters paus i mitten.

Kursen är kostnadsfri. Du står själv för din egen tekniska utrustning för att kunna delta i lektionerna som sker digitalt. Du har lämpligen en dator eller platta. Även hörlurar är en fördel för att få bästa ljudkvalitet.

Vi tar max in 25 deltagare på kursen. Om det är fler sökande än maxgränsen så gör antagning utifrån principen att de som gått seniorkurs kortast tid kommer in först.