ALLMÄN KURS

På Allmän kurs kan du läsa de ämnen du behöver för att uppnå grundläggande behörighet till yrkeshögskola eller högskola. Du som behöver komplettera grundskolan eller behöver ökade språkkunskaper i svenska börjar på grundläggande nivå. På gymnasienivå läser du in hela gymnasieutbildningen eller kompletterar tidigare oavslutade studier.

På allmän kurs har varje deltagare en lärare som mentor. Tillsammans med mentorn gör du upp din personliga studieplan utifrån vad du har med dig sedan tidigare studier. Under studietiden följer ni sedan upp hur det går. På Oskarshamns Folkhögskola är miljön lugn och undervisningsgrupperna relativt små. Här finns extra resurser för dig som behöver det för att klara studierna.

OLIKA AKTIVITETER UNDER ETT LÄSÅR

Under ett läsår händer det olika saker som bryter ordinarie schema. Det kan vara studiebesök för den egna gruppen. Hela skolan samlas också regelbundet till aktiviteter som temadagar, föreläsningar, friluftsdagar och festligheter i samband med terminsstart och terminsslut. Du som vill får medverka och delta i allt vi gör tillsammans på folkhögskolan – som exempelvis fester, konserter, klädbytardag, loppis och bokbytardag.

För att söka, gå in på sidan för Allmän kurs grund, Allmän kurs grund svenska eller Allmän kurs gymnasienivå beroende på vilken du vill söka till.

Sista ansökningsdag för höstterminen 2020: 15/5 2020

Hör av dig om du undrar något eller vill göra ett studiebesök hos oss. Vi tar gärna emot dig för samtal och rundvandring på skolan. Om du vill kan du även följa undervisningen under någon eller några dagar.

Maria Bergqvist
Utbildningsledare
0491- 76 81 08, 072-540 11 62
maria.bergqvist.osk@folkbildning.net
Växel: 0491- 76 81 00