ALLMÄN KURS

På Allmän kurs kan du läsa de ämnen du behöver för att uppnå grundläggande behörighet till yrkeshögskola eller högskola. Du som behöver komplettera grundskolan eller behöver ökade språkkunskaper i svenska börjar på grundläggande nivå. På gymnasienivå läser du in hela gymnasieutbildningen eller kompletterar tidigare oavslutade studier.

Oskarshamns Folkhögskola har hälsoprofil på Allmän kurs. Hälsa och kreativ verkstad står på schemat varje vecka. På gymnasienivå kan du läsa Hälsa 100 poäng och även ämnet psykologi. Utöver detta märks även vår hälsoinriktning på andra sätt löpande under läsåret.

EGEN STUDIEPLAN

På allmän kurs har varje deltagare en lärare som mentor. Tillsammans med mentorn gör du upp din personliga studieplan utifrån vad du har med dig sedan tidigare studier. Under studietiden följer ni sedan upp hur det går. På Oskarshamns Folkhögskola är miljön lugn och undervisningsgrupperna relativt små. Här finns extra resurser för dig som behöver det för att klara studierna. Lärarelaget består även av en lärarassistent och laget jobbar nära skolans kurator.

OLIKA AKTIVITETER UNDER ETT LÄSÅR

Under ett läsår händer det olika saker som bryter ordinarie schema. Det kan vara studiebesök för den egna gruppen. Hela skolan samlas också regelbundet till aktiviteter som temadagar, föreläsningar, friluftsdagar och festligheter i samband med terminsstart och terminsslut. Du som vill får medverka och delta i allt vi gör tillsammans på folkhögskolan – som exempelvis fester, konserter, klädbytardag, loppis och bokbytardag.

För att söka, gå in på sidan för Allmän kurs grund respektive Allmän kurs gymnasienivå beroende på vilken du vill söka till.

Du kan fortfarande ansöka inför höstterminen 2020. Vi fortsätter att fylla på i mån av plats. Om du gör din ansökan efter den 11/6 blir du kontaktad under vecka 33 angående din ansökan.

Hör av dig om du undrar något eller vill göra ett studiebesök hos oss. Vi tar gärna emot dig för samtal och rundvandring på skolan. Om du vill kan du även följa undervisningen under någon eller några dagar.

Maria Bergqvist
Utbildningsledare