KYRKLIGA KURSER

Skolans kyrkliga kurser vill ge möjlighet till egen fördjupning så väl som en grund för ett yrkesliv i Svenska kyrkan.

BIBELFÖRDJUPNING

Varje år erbjuds någon fördjupning för den som vill gräva djupare i kyrkans tro och bibelns berättelser. Kursen passar dig som tidigare gått grundkursen eller har motsvarande erfarenhet.

KYRKANS GRUNDKURS

Med gudstjänsten som grund vandrar vi i tron och utforskar kyrkan. Kursen passar dig som är förtroendevald eller har en ideell uppgift i kyrkan. Den passar också dig som redan har en tjänst inom Svenska kyrkan eller dig som har frågor om kristen tro och funderar över yrkesval.

KYRKVAKTMÄSTARE

Detta är en ettårig utbildning på helfart som förbereder för både inre och yttre tjänst med betoning på Svenska kyrkan och dess begravningsverksamhet. Utbildningen är både teoretisk och praktisk.

KYRKOMUSIKER

På Oskarshamns folkhögskola kan du studera till och avlägga en kantorsexamen. Du kan läsa utbildningen på heltid, deltid eller distans beroende på förkunskaper och tidigare studier. Vi erbjuder också en förberedande kyrkomusikerutbildning till dig som behöver bättra på dina förkunskaper.

ORGELLÄGER OCH ORGELSPELARKURS

På sommaren kan du gå en orgelspelarkurs om du är lite äldre eller delta i orgelläger om du är lite yngre. Att åka på sommarkurs innebär ny inspiration, nya kunskaper och nya kompisar. Funderar du på en framtid som kyrkomusiker ger kursen dig möjlighet att känna dig för i några av de ämnen en kyrkomusiker ska behärska. Eller vill du bara spela orgel för att det är roligt? Träffa andra som spelar? Välkommen!

För att söka, gå in på sidan för respektive kurs.

Undervisningen på folkhögskola är kostnadsfri. Men det finns avgifter som måste betalas. Även undervisningsmaterial kan innebära en kostnad. Läs mer HÄR.

Jonas Ivarsson
Skolpräst och lärare på Kyrkans grundkurs
jonas.ivarsson@ofhsk.se
072-744 42 09, 0491-76 81 10

Anna-Karin Kullenbert
Kursansvarig kyrkvaktmästarutbildningen
076-136 23 13
anna-karin.kullenbert@ofhsk.se

Sofia Rosenquist
Kursansvarig bibelfördjupning
076-136 22 98
sofia.rosenquist@ofhsk.se

Karin Öhman
Utbildningsledare för musikutbildningarna
0491-76 81 11, 073-061  79 67
karin.ohman@ofhsk.se

Robert Öhman
Kursansvarig för kyrkomusikerutbildningen
0491-76 81 27
robert.ohman@ofhsk.se

Växel: 0491- 76 81 00