Våra musiklärare2020-03-04T20:31:40+01:00

VÅRA MUSIKLÄRARE

OLOV LÖVMO

Olov Lövmo är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg och Conservatorio di Musica i Perugia, Italien. Frilansar också som jazzmusiker och har släppt två skivor med sin trio. Har även ackompanjerat flera olika artister t.ex. Svante Thuresson, Titti Sjöblom och Bob Hansson.

Han undervisar i jazzpiano, temaensemble, musikteori, jazzmusikhistoria.

CECILIA ALRIKSON

Cecilia Alrikson är utbildad kantor och sångpedagog med fördjupningsstudier i barocksång på Musikhögskolan i Malmö. Fortbildad i sångteknik inom andra genrer på SMI i Stockholm. Gillar musikalisk bredd och medverkar bl a i ensemblen ”Bach Collegium Småland” och i jazztrion ”Fröjdeljud”.

Hon undervisar i sång, röstvård, kör och kördirigering.

STINA BROCKMANN

Stina Brockmann är utbildad till instrumentpedagog vid Ingesunds Musikskola. Studerade flöjt en period för Göran Ståhl, dåvarande soloflöjtist vid Radiosymfonikerna. Hon har undervisat i Sverige såväl som USA där hon varit bosatt 1997-2016. Används som flöjtist i olika sammanhang.

Hon undervisar i tvärflöjt.

NATALJA SHAKOVA

Natalja Shakova är utbildad pianist och pianolärare vid Musikakademin i Baku. Förutom att undervisa spelar hon vid konserter, ackompanjerar, jobbar på sommarkurser mm.

Hon undervisar i klassiskt piano.

ERIC LAMMERS

Eric Lammers har sin diplom- och pedagogutbildning från Utrecht, Holland, Manchester, GB och Örebro universitet. Eric har varit musiker på heltid en stor del av sitt liv. Du kan läsa mer om Eric här: www.ericlammers.se

Han undervisar i klassisk gitarr, musikteori, gehörslära och pedagogik.

VLADO MARKOVICH

Vlado Markovich är utbildad vid Skurups folkhögskolas jazzmusiklinje.

Han undervisar i ensemble och elbas/kontrabas.

KARIN ÖHMAN

Karin Öhman är organist med många års erfarenhet av kyrkomusikeryrkets alla delar – körer för alla åldrar, gudstjänster, förrättningar, konserter mm.
Hon är utbildningsledare för musikutbildningarna samt undervisar i orgel, barnkörmetodik och brukspiano.

ADAM ROSS

Adam Ross är utbildad jazzmusiker på Fridhems Folkhögskola och Improvisationsmusiker på Högskolan för scen & musik i Göteborg. Adam bor i Göteborg och kan höras i band som till exempel Fredrik Kronkvist Quartet och Bohuslän Big Band. Som aktiv frilansmusiker turnerar han världen runt.

Han undervisar i trumset och  rytmik.

ROBERT ÖHMAN

Robert Öhman är utbildad vid Musikhögskolan i Piteå och har pedagogisk examen från European Suzuki Association. Frilansar som organist och pedagog  med
inriktning mot barn och orgelspel. Har de senaste åren arbetat med projektet Vox Femina i syfte att spåra upp och spela orgelmusik komponerad av kvinnor.
Han är ansvarig för kyrkomusikerutbildningen och undervisar i bl.a. orgel, kör, liturgisk sång och undervisningsmetodik.

KATARINA MALMBERG

Katarina Malmberg  har en stråkpedagogexamen från  Ingesund 1975. Cellist vid Säffleoperan I 75-77, sedan i Oskarshamnsensemblen och Camerata Roman fram till 1994. Producent för barn o ungdom vid Länsmusiken fram till 2015. Vid sidan om musiker- och producenttjänst har hon i alla år undervisat i cello (bl.a. Säffle, Askim(Göteborg), Mönsterås, Oskarshamns Musikskola, Oscarsgymnasiet samt Oskarshamns Folkhögskola). Numera cellopedagog och frilansmusiker.

Hon undervisar i cello.

TORBJÖRN WESTMAN

Torbjörn Westman är sedan många år tillbaka violinist i Camerata Nordica. Han fick sin utbildning vid Ingesunds Musikhögskola och Lisztakademin i Budapest och har uppburit priser såsom Ingrid och Per Welins stråkpedagogpris och Oskarshamns kommuns kulturpris. Spelar även nyckelharpa och leder kör.

Han undervisar i violin och leder stråkorkestern Cappella Oscaria där våra kursdeltagare är välkomna att spela med.

DAVID UNGER

David Unger är utbildad vid Musikhögskolan Ingesund (sånglärare, kompositionslärare), Göteborgs universitet (körsång) och Uppsala universitet (barockkontrapunkt) och har fortbildat sig i Musik- och samhälle vid holländska Universiteit Leiden. Han är tidigare korist vid Wermland opera, frilansande recensent för Barometern-Oskarshamnstidningen och internationellt framförd kompositör av ett hundratal verk.

Han undervisar i klassisk sång, komposition, musikhistoria, musikreflektion, gehör, kör m.m.

ULLA RAUKOLA

Ulla Raukola har studerat vid Sibeliusakademin i Helsingfors och för Kurt Lewin i Uppsala. Hon har spelat i Camerata Nordica i 42 år och har varit verksam som pedagog i många år.

Hon undervisar i viola och stråkensemble.

ANETTE CASTELL

Anette Castell är jazzsångerska och sångpedagog som frilansar och undervisar sedan mer än 20 år tillbaka. Anette driver flera olika projekt, skriver musik och samarbetar med ett antal olika jazzmusiker i södra Sverige.

Hon undervisar i jazzsång.

LEIF CAMNERIN

Leif Camnerin är utbildad brasspedagog vid Ingesunds Musikhögskola. Han jobbar även på Oskarshamns Musikskola samt driver musikaffären Musica Blåsexperten. Leif spelar också leadtrombone i Oskarshamns Big Band, ett av Sveriges bättre amatörstorband.

Han undervisar i klassisk trombone, valthorn och tuba.

MATTIAS JACOBSSON

Mattias Jacobsson har en musikerutbildning från Rytmisk musikkonservatorium Köpenhamn. Han har spelat med:Claes Jansson, Peter Asplund, Jojje Wadenius, Monica Zetterlund, David Liebman, Benny Bailey, Jens Winther, Luis Alvaro Varona, Ray Anderson, Marilyn Mazur. Mattias har även spelat med diverse storband i både Sverige och Danmark samt i salsaorkestrar, musikaluppsättningar och tv-program

Han undervisar i trombon.

ÖVRIGA LÄRARE

Björn Vidar Ulvedalen undervisar i orgel
Krister Plamqvist undervisar i elgitarr
Jonas Svensson, lärare på pianoteknikerutbildningen