Ett-årig utbildning till efterfrågat yrke

Det är brist på utbildade kyrkogårdsvaktmästare i Sverige. Därför startar Oskarshamns Folkhögskola en ett-årig utbildning till nästa läsår. Det går bra att söka redan nu, sista ansökningsdag är 15 april. Detta är en chans att snabbt komma ut på arbetsmarknaden även för dig som saknar gymnasieutbildning.

Kyrkogårdsvaktmästarutbildningen genomförs i nära samarbete med kyrkogårdsförvaltningen i Oskarshamns församling och Växjö stift, vilket skapar mycket goda chanser till jobb direkt efteråt. Utbildningen består av en rad delkurser över ett år, totalt 40 veckor, med moment som förbereder för anställning som kyrkogårdsvaktmästare. Du får kompetens för såväl grönarbete som inomhussysslor i kyrka och arbete kopplat till krematorium. Under utbildningen ingår bland annat stensättning, kyrkogårdsflora, materialhantering, begravningskunskap och kunskap om krisbemötande.

UTBILDNINGSBEVIS

Undervisningen är förlagd till Oskarshamns folkhögskola och inom kyrkogårdsförvaltningen i Oskarshamns församling. Utbildningen berättigar till studiemedel hos CSN.

Förkunskapskrav: Genomgången grundskola och personlig lämplighet. Möjlighet finns till undantag från grundskolebehörigheten i särskilda fall. Vid antagningen tillämpas ett intervjuförfarande av sökande.

Efter fullgjord utbildning erhålls ett utbildningsbevis.

Läs mer HÄR

2020-01-09T13:25:48+01:009 januari, 2020|