Ledig tjänst på Allmän kurs 

Oskarshamns Folkhögskola söker en lärare i samhällskunskap på gymnasienivå och SO på grundnivå till läsåret 2021-2022. Tjänsten innehåller även undervisning i svenska som andraspråk på studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF).

Du som söker är gymnasielärare, alternativt folkhögskolelärare eller grundskolelärare, i samhällskunskap och samhällsorienterande ämnen och gärna även i svenska som andraspråk. Tjänsten omfattar 60 procent undervisning på Allmän kurs och 40 procent på SMF.

DELTAGARE 18 ÅR OCH UPPÅT

På Allmän kurs är deltagarna 18 år och uppåt och studerar för att komplettera sin grundskole- och/eller gymnasieutbildning. Vi har även undersköterskeutbildning inom Allmän kurs som motsvarar Skolverkets nationella yrkespaket med kurser från vård- och omsorgsprogrammet utformat för arbete som undersköterska.

SMF är en uppdragsutbildning som vi genomför i samverkan med Arbetsförmedlingen. Där är fokus att stärka kunskaperna för att komma närmare fortsatta studier och/eller arbete. Kurserna löper över tre månader. Flertalet deltagare går dock två kurser på rad så att deras tid på skolan blir ett halvår.

PEDAGOGISK FRIHET

God människokännedom, samarbetsförmåga och vilja att se utvecklingspotential i alla kursdeltagare är grundläggande förutsättningar för arbetet hos oss. Vi har stor pedagogisk frihet och alla lärare är delaktiga i att planera och utveckla verksamheten. I detta ingår uppföljning och utvärdering.

SKOLA MED KONFERENSANLÄGGNING

Oskarshamns Folkhögskola ligger vackert på en höjd med utsikt över Oskarshamns centrala delar och över hamninloppet. Förutom folkhögskolan, med Växjö stift som huvudman, består verksamheten av en konferensanläggning, en restaurang och ett internatboende.

Tjänsten är en visstidsanställning under ett läsår i form av semestertjänst med startdatum 2021-08-11.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta oss!

Kontaktpersoner

Lotta Lindqvist, bitr. rektor
lotta.lindqvist@ofhsk.se
0491-768103

Maria Bergqvist, arbetslagsledare Allmän kurs
maria.bergqvist@ofhsk.se
0491-768 108

Sök jobbet senast: 16 maj
Ange referens ”Lärare sh”

Du skickar din ansökan med CV och personligt brev via mejl till: lotta.lindqvist@ofhsk.se

Övrigt

Vi rekryterar löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi undanber oss erbjudande om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.